Svinefilet med mozzarella og tomat

Siden vi driver og starter en blogg her, så tenkte jeg det var på sin plass med et middagstips i ny og ne. Til forskjell fra enkelte andre blogger som kjører konseptet «to gode venner skriver om litt forskjellige ting» (for eksempel vår favoritt ekstremt bra utrolig fint), har vi ingen vegetarisk visjon her på Filialen. Derfor ble min middag i dag:


Dette er ytrefilet av svin, en svær en på nesten fem hundre gram. Jeg vil nok anbefale mindre stykker og å heller lage en til hver, beregn to hundre gram per pers. Skjær et hakk i fileten, slik at du kan åpne den som en bok (altså må den ene langsiden være inntakt). Krydre på innsiden med salt og pepper, og legg på lag med fersk basilikum, soltørkede tomater og fersk mozzarella. Jeg stakk smakløse tannpirkere gjennom til slutt, for å lukke boka. Salt og pepre utsiden også, og stek i smør i varm panne i omtrent fem minutter. Sånn at det blir stekeskorpe. Og så legger du hele pakka i en ildfast form i stekeovnen, 180 grader i tja, ti-femten-tjue minutter, avhengig av hvor tjukke filetene er.

Mens filetene steker, kan du lage salat. Jeg kjøpte to random salatpakker, skylte og hakka, og så lagde jeg en veldig grunnleggende dressing som alltid funker. Salt, pepper, olivenolje og hvitvinseddik. Dobbelt så mye olivenolje som eddik. Pøs over salaten. Denne gangen hadde jeg også en liten skål med modne fancy-tomater, og så rev jeg opp en ekstra mozzarella i biter og dryssa olivenolje og pepper over.

Jeg er så urutt at jeg glemte å ta bilde av maten servert på tallerken. Matblogging er… gøy? Og spennende. Planen min er i hvert fall at det skal inspirere meg til å lage forskjellige ting til middag. Og om du følger med her, kan du også gjøre det. High five!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s